Videokamera

Kjøpeguide for videokamera
Videokameraer har kommet et godt stykke siden de ble intr...
les mer

Kjøpeguide for videokamera

Videokameraer har kommet et godt stykke siden de ble introdusert. Du kan finne dem i omtrent alle størrelser og innebygd i en rekke bærbare apparater av diverse slag. De utgjør en glimrende måte å fange og dele våre minner på film av spesielle anledninger innen familien, nyheter og andre ting i livet som du kanskje føler for å feste til film for historiens skyld.

Videokamera blir brukt av nesten alle i alle aldre til allslags opptak , til og med å tjene penge rpå opptakene. Amatørfilmere er veldig populære , og av og til stjeler de t.om noen scup fra profesjonelle nyhetsreportere. Alle ser ut til å ha et eller annet slags videokamera i hjemmet , de har blitt veldig billige og enkle i bruk, såpass at t.o.m barn har dem nå.

Når du er på utkikk etter et kamera eller endog oppgradere det du allerede har så har du mange valg , der er sannsyligvis titusenvis å velge mellom , så hvilket er det rette for deg og dine behov ?

Ved innkjøp av et videkamera er det første du trenger å spørre deg selv om ; hva skal du gjøre med det ?, eller grunleggende ; hva trenger du det til ? For det andre ; Hvilke funksjoner og egenskaper ønsker du i kameraet ?

Typer av videokamera

Der er mange mange sorter kamera på markedet i dag og hvilket du velger vil avhenge av dine behov.

Analoge Videokamera er de som tar opp video i et analogt format til et tape lagringsmedium. Disse er for det meste på vei ut. til fordel for den nyere generasjon digitale kamera.

DV eller Digital Video tar opp i digitalt format til en form for digitalt lagringsmedie slik som et minnekort. Disse er de langt mest populære i dag ettersom de kan være ganske små , billige og ganske lette å bære med seg. En skal merke seg at noen av disse kamerane også tar opp på tape , men de er blitt utdaterte i favør av raskere medium med større lagringskapasitet.

Lagringsmedie

Det er ikke så rent få medium et kamera kan gjøre opptak til, og for det meste vil ditt valg ikke bare avhenge av dine preferanser og behov, men og tildels av din kunnskap om de tekniske aspektene ved kameraet du kjøper.

Optiske lagringsmedie:

Du kan i dag kjøpe et kamera som gjør opptak direkte til en DVD slik at du bare kan ta denne ut og sette den i DVD spilleren, og øyeblikkelig se videoen. DVD-typen tenderer mot å være dyrere enn de andre og selvfølgelig må du kjøpe de blanke discene , så her er en kostnad på toppen av kameraet.

Harddisk:
Noen videokamera har innebygd harddsisk akkurat som i din PC eller laptop, typen du vil finne i opptakeren er vanligvis av samme størrelse som i en laptop. Med disse er du avgrenset av størrelsen til disken angående hvor mye opptak du kan gjøre. Harddiskbaserte apparater kan være dyre sammenlignet med andre tilgjengelig typer.

Flash-minne:

Mange av dagens kamera gjør opptak til et flashbasert minne sånn som et SD-kort eller annen type flashminne-kort. Du er begrenset av kortets størrelse , men du kan jo selvfølgelig ha flere kort og bare bytte dem ettersom du trenger det. Flashminne-kort har sunket dramatisk i pris så det er et veldig rimelig og populært lagringsmedium. Du kan billig og lettvint kjøpe mange kort og således være i stand til å gjøre mange timers opptak med dette mediet.

Der er mange kamera i nedre del av segmentet som har innebygd flashminne ,- disse er vanligvis svært billige og nærmest betraktet som engangskamera. Disse kan kjøpes i små butikker og returneres der for dem å brenne en DVD med videoen på for deg, kostnaden ved overføring er oftest inkludert i kjøpsprisen. Noen av disse engangsvideokameraene har blitt hacket for å bli brukt igjen og igjen og å la brukeren overføre video til sin egen PC.

Digital tape:
Digitaltape typen av kamera tar opp til en tape-kassett , de ligner litt på VHS - kassettene i gamle tider, men de er bare en brøkdel så store. Et stort problem med denne type lagringsmedie er tiden det tar å overføre videoen til computeren ettersom den overfører i reell tid, så hvis filmen din er 60 minutter vil det også ta 60 minutter å overføre den til en PC. Som nevnt er denne kategorien iferd med å bli avfeldig, men de er fortsatt tilgjengelig og blir fremdeles produsert i dag.

Med harddisk, flashbaserte og digitale typer av kamera må du overføre opptakene til datamaskinen via Firewire eller USB inngangene og deretter overføre til en DVD om du ønsker. Dette vil også tillate deg å redigere videoene dine og endog legge til spesialeffekter som titler, fade-in, fade-out, musikk og mer. Så du vil trenge noe kunnskap om hvordan du gjør dette , men de fleste apparater kommer med noen form av software til å hjelpe sluttbrukeren med slike ting, og det er i virkeligheten ikke så vanskelig. Likevel, ha det i minne at med Firewire og USB tilkoblinger må du forsikre deg om at PCen din har de rette inngangene. USB er ikke et problem ettersom så godt som alle datamaskiner er utstyrt med det. Firewire er ikke standard på alle computere.

Hvilken type lagringsmedium som er i din opptaker vil til slutt avhenge av dine bruksområder, om du planlegger å ta opp snutter eller korte opptak da er et flash-basert kamera alt du trenger, men hvis du har intensjoner om å skyte lange sekvenser vil du ha noe med større lagringskapasitet.

Hvilket videokamera er det rette for deg?

Trenger du bare noe til å filme familiebegivenheter? Da trenger du ikke et kamera fra øverste hylle, du vil trenge noe som er kompakt og lett å transportere. Typene som benytter flashbasert minne er vanligvis veldig små og mobile og kan tilby veldig anstendig bildekvalitet.

Hvilke funksjoner og egenskaper trenger du ?

Sorten kamera du kjøper kan og avhenge av hvilke egenskaper det har og de egenskaper du trenger. Noen kamera gjør det veldig bra under forhold med dårlig lys mens andre gjør det ikke, så det vil kanskje være noe du behøver å vurdere. Den eneste måten å finne ut av dette på er å sjekke ut anmeldelser og andre brukeroppfatninger angående det aktuelle kameraet. Mange hevder å virke i dårlig lys , og det gjør de, men bare ikke særlig godt.

Noen kamera vil komme med ekstra lys også, det kan være i form av LED-lys eller standard lys lignende blitz på et vanlig kamera, og noen kamera vil ha plass til å koble til enda mer tillegsbelysning. Så hvis du engang skal filme under dårlige lysforhold må du kanskje ta dette i betraktning. Snakk om dårlige lysforhold, så finnes det også kamera med infarødt lys for nattfilming.

Mange av dagens kamera har spesielle funksjoner inkludert som kan legge til effekter direkte på opptakene dine, det er så mange av dem at det vil være bortkastet plass å liste de opp, men noen eksempler kunne være ; Sepia, Mosaic, fade-in mm.

Zoomen på et videokamera vil variere sterkt mellom merker og typer, de fleste inkluderer både optisk og digital zoom, men de er ikke skapt like. Digital zoom vil produsere piksellerte og kornete bilder der optiske vil være klare og fine, så du er åpenbart bedre tjent med en kraftig optisk zoom, men til det kommer et pristillegg i premiumklassen. Ærlig talt, digital zoom er heller verdiløst iallefall er det min ydmyke oppfatning, fokuser på kapasiteten på den optiske zoomen og ignorer den digitale.

Digitale videokamera kan i dag leveres med integrerte kamera for stillbilder noe som kan være en fin egenskap på den måten at du slipper å bære rundt på et ekstra kamera for å ta stillbilder. Problemet er dog at det ikke er like godt som et dedikert til formålet. Ja, det virker, og hvis du ikke bryr deg altfor mye om den samlede kvaliteten vil du være mer enn fornøyd med det. Noen mennesker kjøper et videokamera med stillbildemuligheter bare for bekvemmeligheten ved å slippe å bære med seg enda et kamera til å ta stillfotos.

avslutt
Du må velge mellom 2 og 5 produkter for sammenligning.
sorter etter: FreakScore popularitet pris navn Release Date Recently Added
viser 1-50 av 1297